Uitlaten

Is uw uitlaat aan vervanging toe? Vertrouw op de service van de bandencentrales van Eurotyre. Wij vervangen of repareren vakkundig uw bestaande uitlaat. Ook voor een snelle uitlaatcontrole bent u zonder afspraak welkom in één van onze bandencentrales in uw buurt.

Wat beïnvloedt de levensduur van een uitlaat?

De levensduur van een uitlaat hangt af van volgende factoren:

  • Diesel of benzine

  • Korte of lange trajecten

  • De leeftijd van het voertuig

  • De weersomstandigheden zoals regen, sneeuw, maar bijvoorbeeld ook pekel

Waarvoor dient een uitlaat?

De uitlaat vervult verschillende belangrijke functies. De belangrijkste is het afvoeren van uitlaatgassen en hitte van de verbrandingsmotor. Daarnaast dempt de uitlaat het lawaai van de motor en verbetert het de prestaties van de motor.

Waar zit een uitlaat?

Het grootste gedeelte van een uitlaat ziet u niet. De uitlaat loopt vanaf de motor onder de bodem van de auto door tot net onder de achterbumper. Een uitlaat is wel zo'n drie meter lang en is opgebouwd uit verschillende onderdelen. U hoeft uw uitlaat dan ook vrijwel nooit in één keer te vervangen. Een uitlaat monteren is daarom ook precisiewerk. Laat uw uitlaat door een vakman vervangen. Onze bandencentrales zijn perfect opgeleid om deze klus vakkundig te klaren. 

Een prijs weten voor het vervangen of herstellen van een uitlaat?

In onze bandencentrales krijgt u deskundig advies voor uw uitlaat. Zoek een bandencentrale in uw buurt. Vraag vervolgens online een prijsofferte aan of maak een afspraak.  

Offerte aanvragen

Zoek een centrale

Wij werken voor leasingmaatschappijen