Vakantie 2019

Eindelijk vakantie! Hoog tijd om de Europese wegen te veroveren op weg naar welverdiende ontspanning. Geen gedoe met je kroost omdat je in het midden van de nacht op je vliegtuig wacht, geen strenge bagagevoorschriften en geen peperdure snacks om je kinderen te sussen. Jouw vakantie begint op je oprit: je reist op eigen tempo, pikt onderweg nog wat bezienswaardigheden mee en luistert naar je eigen muziek zo luid als je maar wil.

Hieronder vind je 3 tips om goed voorbereid aan je welverdiende vakantie te beginnen.

Tip 1 - Rijd met de juiste banden

Zonder de correcte autobanden wordt het niets. Je banden zijn de rechtstreekse link met de weg. Wist je trouwens dat foute autobanden de oorzaak zijn van heel wat ongevallen onderweg? Rijd je nu nog steeds met je winterbanden? Rijd dan als de bliksem naar je bandencentrale. Rijden met winterbanden op warme dagen is namelijk een grote oorzaak van klapbanden onderweg. Bovendien slijten winterbanden sneller in de zomer en hebben ze een langere remafstand bij temperaturen hoger dan 7 graden.

Zomerbanden dus? Jazeker. Die zorgen voor een maximaal contact met het rijoppervlak en dat brengt heel wat voordelen met zich mee:

  • Je slipt minder snel en hebt minder snel last van hydroplaning
  • Meer grip en dus een kortere remafstand dan winterbanden
  • Je komt sneller op kruissnelheid
  • Meer stuurcontrole en precisie
  • Meer rijcomfort en stabiliteit
  • Minder geluid

Ben je nog steeds van plan om met je winterbanden op zomervakantie te vertrekken?

Hebben bovenstaande voordelen je nog steeds niet kunnen overtuigen om je banden in te  wisselen voor zomerbanden? Misschien dit dan: met zomerbanden moet je ook gewoon minder vaak tanken.

Zomerbanden zijn minder elastisch dan winterbanden, waardoor er minder rolweerstand ontstaat en je banden langer meegaan. Bovendien zorgt de hardere rubbersamenstelling voor een beter kilometer-rendement bij temperaturen boven de 7 graden. Dus minder tanken, wat niet alleen goed is voor je portefeuille, maar ook voor je uitstoot en dus voor het milieu!

Tip 2 - Pas je bandenspanning aan

Je banden gewisseld? Check dan ook even je bandenspanning. Dat is helemaal niet moeilijk.  Zorg er dan voor dat je op reis vertrekt met de bandenspanning.
Wanneer je op autovakantie vertrekt, ben je zwaarder geladen dan bij je dagelijkse verplaatsingen. Neem daarom even de handleiding van je auto, de sticker op je tankklepje of in je autodeur erbij om de juiste bandenspanning te bepalen van je autobanden. Je kan je bandenspanning bij de meeste tankstations makkelijk zelf bijvullen. Wees gerust: je banden zullen niet snel ontploffen.

Doe je het toch liever niet zelf? Onze mecaniciens doen het met veel plezier voor jou.

Waarom je de bandenspanning moet aanpassen? Makkelijk: minder brandstofverbruik en minder kans op een klapband of oververhitting.

Tip 3 - Enkele laatste checks

Nu je de juiste banden onder je wagen hebt staan mét de correcte bandenspanning, raden we je aan om voor vertrek deze puntjes nog even te overlopen:

  • Check het peil van de motorolie, de koelvloeistof en de ruitenwisservloeistof. Het oliepeil en de koelvloeistof controleer je best als je motor nog koud is.
  • Zoek de vertaling van diesel en benzine op, zodat je niet de verkeerde brandstof in je tank gooit. Voorkomen is beter dan genezen.
  • Aangekomen? Haal dan die dakkoffer of dat fietsenrek van je wagen. Zo verbruik je weer wat minder brandstof.
  • Werken alle lampen nog, inclusief je achteruitrijlicht? Neem basisgereedschap mee zoals een krik.

Nog geen zomerbanden?

Geen probleem, contacteer een Eurotyre-bandencentrale in je buurt en wij helpen je graag verder! Daarnaast controleren we alle zaken zoals bandenspanning, profieldiepte en slijtage en zorgen we voor een perfecte uitlijning van je wagen! Zo vertrek je zorgeloos op vakantie. Dat heb je wel verdiend.

Zoek een centrale

Wij werken voor leasingmaatschappijen